Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@13:06:59 GMT

عکس| دروازه‌ جهنم بسته می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۸۵۶۰۸

عکس| دروازه‌ جهنم بسته می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

قربان‌قلی بردی‌محمدف گفت به دلایل زیست محیطی و همچنین در تلاشی برای افزایش صادرات گاز خواهان اطفای شعله های "دروازه جهنم" است. متان یک گاز قوی گلخانه ای است که سبب گرمایش زمین می شود.

نحوه ایجاد این گودال در بیابان قره قوم در پرده ای از ابهام قرار دارد.

بسیاری بر این باورند که این گودال - به قطر ۷۰ متر و عمق ۳۰ متر - محصول به خطا رفتن یک عملیات حفاری در دوران اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۷۱ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما جورج کورونیس کاشف کانادایی که در سال ۲۰۱۳ با تجهیزات ویژه وارد گودال شد تا آن را بررسی می کند می گوید خیلی ها فکر می کنند که گودال در سال ۱۹۷۱ شکل گرفته اما دلایلی برای این باور وجود دارد که اصلا در دهه ۱۹۶۰ تشکیل و در دهه ۱۹۸۰ شعله‌ور شد.

او می گوید که تشکیل حفره ظاهرا ناشی از یک پدیده طبیعی و دهان باز کردن زمین بوده که باعث فروریختن تجهیزات حفاری گاز شده است.

این گودال یکی از مهم ترین جذابیت های گردشگری ترکمنستان است.

رئیس جمهور ترکمنستان در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: "ما درحال از دست دادن منابع طبیعی ارزشمندی هستیم که می تواند سود قابل توجهی به ما برساند و از آن برای بهبود وضعیت رفاهی مردم خود استفاده کنیم."

او به مقام ها دستور داد "راه حلی برای فرونشاندن آتش پیدا کنند."

قبلا تلاش های متعددی برای خاموش کردن شعله ها صورت گرفته، از جمله در سال ۲۰۱۰ زمانی که آقای بردی محمدف دستور یافتن راه حلی برای اطفای آن را داد.

او در سال ۲۰۱۸ رسما نام این گودال را به "نقطه تابان قره قوم" تغییر داد.

منبع: بی بی سی

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دروازه جهنم ترکمنستان گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۵۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت یک شعله سه بعدی از سیاهچاله با استفاده هوش مصنوعی

دانشمندان از هوش مصنوعی برای ساخت مدلی سه بعدی از انفجار انرژی یا شعله استفاده کردند که در اطراف سیاهچاله مرکزی در کهکشان راه شیری "Sagittarius" (Sgr A*) رخ داده است. 

این نمونه سه بعدی می‌تواند به دانشمندان در توسعه تصویری واضح‌تر از محیط متلاطمی که به طور کلی در اطراف سیاهچاله‌ها شکل می‌گیرد، کمک کند.

ماده‌ای که به دور Sagittarius A* می‌چرخد در ساختاری مسطح به نام «دیسک برافزایشی» قرار دارد که می‌تواند به صورت دوره‌ای مشتعل شود.

این شعله‌ها در طیف وسیعی از طول‌موج‌های نور، از پرتو‌های ایکس پرانرژی گرفته تا امواج مادون قرمز و رادیویی کم‌انرژی رخ می‌دهند.

شبیه‌سازی‌های ابررایانه‌ای نشان می‌دهد که شعله‌ای که توسط آرایه میلی‌متری/زیر میلی‌متری آتاکاما (ALMA) در ۱۱ آوریل ۲۰۱۷ مشاهده شد، از دو نقطه روشن از مواد متراکم در قرص برافزایشی Sagittarius A*، که هر دو رو به زمین هستند، سرچشمه می‌گیرد.

این نقاط روشن به دور سیاهچاله‌ای عظیم می‌چرخند که جرم آن حدود ۴.۲ میلیون برابر جرم خورشید است، در حالی که حدود نیمی از فاصله زمین و خورشید که حدود ۴۷ میلیون مایل (۷۵ میلیون کیلومتر) است از هم جدا شده است.

بازسازی این شعله‌های سه‌بعدی از داده‌های رصدی آسان نیست، به گونه‌ای که این تیم به رهبری آویاد لویس، دانسمند موسسه تکنولوژی کالیفرنیا، یک تکنیک تصویربرداری جدید به نام «توموگرافی قطبی مداری» را پیشنهاد کردند. این روش هیچ تفاوتی با توموگرافی کامپیوتری پزشکی یا سی تی اسکن که در بیمارستان‌های سراسر جهان انجام می‌شود ندارد.

قوس A* در قلب کهکشان راه شیری قرار دارد و آن را به نزدیکترین سیاهچاله ابرپرجرم و کاندیدای اصلی برای مطالعه چنین شعله‌هایی تبدیل می‌کند.

دانشمندان برای دستیابی به نتایج خود، به فیزیک از نظریه گرانش و نسبیت عام آلبرت انیشتین در سال ۱۹۱۵ نگاه کردند، سپس آن مفاهیم را در مورد سیاهچاله‌های عظیم الجثه در یک شبکه عصبی به کار برده و برای ایجاد مدل Sgr A* استفاده کردند.

منبع: الیوم السابع

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • خداحافظی بیرانوند با یک عنوان مهم؟ | شماره یک تیم ملی نباید در ۵ بازی باقی‌مانده لیگ گل بخورد وگرنه...
  • بسته تحریمی اروپا برای اولین بار گاز روسیه را هدف قرار خواهد داد
  • بیرانوند نباید در پنج بازی گل بخورد؛ رقابت حسینی و پورحمیدی برای کسب دستکش طلایی
  • رقابت سخت بین حسینی و پورحمیدی برای کسب دستکش طلایی
  • رقابت برای دستکش «طلا» سخت شد/ بیرانوند نباید در ۵ بازی گل بخورد
  • خط حزب‌الله ۴۴۲ | شعله‌ای در دل تاریکی
  • امید اول بارسلونا در جهنم زرد غیب شد!
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • ساخت یک شعله سه بعدی از سیاهچاله با استفاده هوش مصنوعی
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در این منطقه کشف شد